Monday, August 16, 2010

ၾကက္သားပဲငါးပိခ်က္/Stir Fry Chicken With Blackbean Paste


တရုပ္ဟင္းတစ္မ်ိဳးပါ။ ခ်က္ရတာလည္း လြယ္ပါတယ္။ အေၿပာင္းအလဲေလးေပါ႔။
  1. ၾကက္သား ၂၅၀ ဂရမ္
  2. သၾကား စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
  3. ႏွမ္းဆီ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္ူ
  4. ဆားအနည္းငယ္
  5. ပဲငါးပိ စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
  6. ေကာ္မွဳန္႔ လက္ဘက္ရည္ဇြန္းတ၀က္
  7. ခရုဆီ စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
  8. ၾကက္သားမွဳန္႔စားပြဲဇြန္းတစ္ဇြန္း
  9. ၾကက္သြန္နီ ၅မႊာ
  10. ငရုပ္သီး အနီ အေတာင္႔ၾကီးတစ္ေတာင္႔ (အေရာင္အတြက္)
  11. ငရုပ္သီး အနီ အေတာင္႔ေသးတစ္ေတာင္႔
ၾကက္သားကို အတံုးေသးေသးတံုး ၿပီး နံပါတ္ (၂) ကေန (၈) အထိနဲ႔ ေရာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားလုိက္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ငရုပ္သီး ေတြကို blender နဲ႔ၾကိတ္လုိက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆီစားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္းေလာက္ နဲ႔ ၾကိတ္ထားတဲ႔ ငရုပ္သီး ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ဆီသတ္ပါ။ နဲနဲေလးႏြမ္းလာၿပီဆိုတာနဲ႔ ၾကက္သားကိုထည္႔ ၿပီး ၁မိနစ္ေလာက္ထားလုိက္ပါ။ ၿပီးရင္မီးေလ်ာ႔ ၿပီး အရသာ အသားထဲစိမ္႔၀င္တဲ႔ အထိ မီးေအးေအးနဲ႔တည္ထားေပးပါ။ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ေပါ႔။ မီးေပၚကခ်ကာနီး ငရုပ္သီး အနီအၾကီး ကို ခပ္ပါးပါးေလးလွီးၿပီးထည္႔ၿပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ။ စားရန္အသင္႔ၿဖစ္ပါၿပီ။

1 comment:

Anonymous said...

ပဲငပိႀကိဳက္တယ္ :)

စူးႏြယ္ေလး