Saturday, July 31, 2010

ကညြတ္ေၾကာ္္ အစပ္ (Balacan Asparagus)



ကညြတ္ေၾကာ္ အစပ္ (Balacan Asparagus)

ဒါ TTSweet ရဲ႔ေၾကာ္နည္းနဲ႔ ေၾကာ္ထားတဲ႔ကညြတ္ေၾကာ္ပါ။ အိမ္မွာအရမ္းၾကိဳက္ၾကပါတယ္။ ငါးပိနဲ႔ခပ္စပ္စပ္ေလးမို႔လုိ႔ ဗမာပါးစပ္နဲ႔ေတာ႔ အေတာ႔္ကိုအဆင္ေၿပေနတာပါ။

  • -ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၄မႊာ
  • -ၾကက္သြန္နီအရြယ္ေတာ္တစ္လံုး
  • -ပုဇြန္ေၿခာက္မွဳန္႔ ၂ဇြန္း
  • -ခရုဆီ ၁ဇြန္း
  • -သၾကားအနည္းငယ္
  • -ငါးပိ လက္ဘက္ရည္ ဇြန္း၁ဇြန္း
  • -ငရုပ္သီးစိမ္းတစ္ေတာင္႔
  • -အေရာင္တင္မွဳန္႔ လက္ဘက္ရည္ ဇြန္း၁ဇြန္း

အဲဒီ ပစၥည္းေတြကို blender ထဲမွာၾကိတ္။ ကညြတ္ကို အပိုင္းပိုင္ေလးေတြၿဖတ္ၿပီး နဲနဲထုထား၊ ဆီပူေအာင္တည္ (စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္းဆိုရပါၿပီ)။ ၿပီးရင္ၾကိတ္ထားတာေလးေတြဆီသတ္ပါ။ ၂ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ကညြတ္ထည္႔ ေရနဲနဲထည္႔ၿပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။ အေပါ႔အငံၿမည္း၊ကညြတ္ႏူးရင္စားလုိ႔ရပါၿပီ။ ထမင္းၿဖဴေလးနဲ႔စားရင္လည္း အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။

Ingredients

  • 1 packet of asparagus
  • 3 cloves of garlic
  • 1 red onion, 1 red chili
  • 1 Tbsp of dry shrimps
  • 1 Tbsp of oyster sacue
  • 1 tsp of Balacan paste
  • 1 tsp of chili powder
  • a pinch of sugar

Method
  1. Chop asparagus into small pieces , set aside.
  2. Using blender, blend all the rest of ingredients
  3. Heat 1 Tbsp of oil in the pan and fry the mixed ingredients for 1-2 mins.
  4. Add the chopped asparagus, cover with the lid and cook for about 2mins. Stir occasionally.
  5. Add in 1/4 cup of water and cook for another 2-3 mins.
  6. Dish out and ready to serve. Enjoy!

1 comment:

ၿမတ္မြန္ said...

လုပ္စားႀကည္႔မယ္..
ေက်းဇူးေနာ္..။